PRIREDITVE S PREMOM RAWATOM

Prem Rawat potuje po svetu in predstavlja edinstveno sporočilo miru.
Tekoče informacije o tem, kje bo govoril, so na voljo tukaj: WOPG

IZOBRAŽEVANJE ZA MIR

Vabimo vas na brezplačno mednarodno priznano multimedijsko delavnico Izobraževanje za mir, ki jo je zasnovala Fundacija Prema Rawata. Več informacij najdete na spletni strani TPRF.

Namen delavnice je pomagati udeležencem, da raziskujejo možnost osebnega miru in odkrijejo notranje vire: notranjo moč, možnost izbire, cenjenje, upanje kot oporo v vsakdanjem življenju.

Delavnica 1: Mir

Mir je mogoč, ker si živ. V svojem življenju lahko občutiš mir, ker je mir že v tebi. Mir je temeljna človeška potreba. Občutiti ga moraš v sebi.Potreba po miru pleše v srcu vsakega človeka, in prav tam je tudi rešitev za mir. Mir ni nekje daleč stran. Miru ne ustvariš, ampak ga odkriješ.

Delavnica 2: Zmožnost, da ceniš

Želim ceniti svoje življenje. Ko ga cenim, lahko občudujem njegovo lepoto. Tu ne gre za to, da bi te nekdo naučil igrati na violino. Gre za to, da ceniš tisto, kar že igra v tebi. Kje je mir? To je osrednje vprašanje. Žeja po miru je v tebi, in tudi mir je v tebi. Odkrij ga, razišči ga, občuti ga.

Delavnica 3: Notranja moč

Nekaj v tebi je večje kot vse tvoje dobre in slabe strani. Ne glede na to, kako gledaš nase,ne glede na to, kako gledaš na svoj obstoj, ne glede na to, kaj si prebral, ne glede na to, kaj misliš, nekaj prebiva v tebi. Na tem potovanju skozi življenje moraš stopati naprej. Če delaš korake v jasnosti, če jih delaš s srcem, potovanje ne bo samo uspešno, ampak tudi prepolno radosti.

Delavnica 4: Zavedanje sebe

V tebi je zavedanje in v tebi je nezavedanje. V tebi je sovraštvo in v tebi je ljubezen.V tebi je jasnost in v tebi je zmeda. V tebi je umrljivo in v tebi je nesmrtno. Sreča nima nič s tem, kaj imaš in česa nimaš. Srečo občutiš, ko si v stiku s sabo. Nismo to, kar mislimo, da smo. Več od tega smo. Vsak od nas je dragocen dar.

Delavnica 5: Jasnost

Kaj bi nam v življenju moralo preiti v navado?  Jasnost? Razumevanje? V življenju je to pomembno. Pomembno je, kaj razumeš in česa ne. Pomembno je, kaj veš in česa ne. Pomembno je, ali čutiš zadovoljstvo ali ne. O življenju razmišljaj takole: to je priložnost, da preživljaš čas z najboljšim prijateljem, kar si jih kdaj imel; da si v družbi največje jasnosti.Tvoje poslanstvo je, da žariš od jasnosti, da hodiš z gotovostjo, da okušaš in uživaš vsak trenutek tega obstoja.

Delavnica 6: Razumevanje

Ko te prevzame občudovanje, pride hvaležnost. Ko si hvaležen, pride strast. Ko čutiš strast, pride sočutje. Ko si sočuten, pride razumevanje. Krog je sklenjen in ti se razvijaš v njem. Mir izvira iz kraja, ki mu pravimo srce. Tam je doma pogum, tam je doma sočutje, tam je doma jasnost, tam je doma razumevanje. To je tvoja resničnost. V nas obstaja želja po izpolnitvi, po zadovoljstvu. To je želja, da bi se počutili polne, ne prazne, da bi hodili po svetu z razumevanjem.

Delavnica 7: Dostojanstvo

Živ si. In ker si živ, ti je podarjeno nekaj izjemnega. Ista moč,  ki ohranja celotno vesolje, ohranja tudi tebe. Nauči se spoštovati sebe. Postani lep, močan, od znotraj. Poišči to lepoto. Koplji, išči ta zaklad, dokler ga ne najdeš. V tebi je. Prvine, kot so mir, upanje, jasnost, dostojanstvo, imajo zelo globok pomen za prav vsakega človeka.

Delavnica 8: Izbira

Vsi dobimo semena. Imamo seme jeze in seme prijaznosti. Imamo seme ljubezni in seme sovraštva. Imamo seme razumevanja in seme zmede. Kako spokojen bo tvoj vrt življenja, je odvisno od semen, ki jih boš posejal. Izberi mir, ne zmede. Izberi ljubezen, ne sovraštva. Izberi spoštovanje, ne nespoštljivosti. Izberi jasnost, ne zbeganosti. Tako boš našel svojo moč. Nase moramo gledati kot na vir miru. Če bo naš pristop tak, bo mir prišel.

Delavnica 9: Upanje

Poglej vase. V tebi divja boj, a v tebi je tudi rešitev. V tebi divja vojna, a v tebi je tudi mir. V tebi je zlo, toda v tebi je tudi dobro. Ko ljudje razumejo, da so sami tisti angel, ki lahko spremeni njihovo življenje, se vse spremeni. Vrata se odprejo na stežaj in upanje vstopi.Ko se nekaj dotakne tvojega srca, se začne razkrivati čudovita resničnost

Delavnica 10: Zadovoljstvo

Ko imaš predstave o tem, kako biti izpolnjen, poskušaš uresničiti svoje zamisli. In ko jih uresničiš, te pretrese, saj si zamisli uresničil, izpolnitve pa ni. Posveti se izpolnitvi, ne zamislim. Mir opredeljujemo kot nekaj zunanjega. Jaz pa govorim o temeljnem miru, ki prebiva v vsakem človeku. Zadovoljstvo, radost in srečo lahko občutiš. To ni ugibanje. To je mogoče. Zelo, zelo mogoče je.